Information

tjoeketjoek-600-transp

Onze vrijwilligers

 

De speelotheek kan niet zonder deze enthousiaste vrijwilligers draaien. Hieronder hun verhaal:


Mijn naam is Irene Damen en ik ben al ruim 15 jaar vrijwilligster bij de speel-o-theek. Ik vind het leuk bij de SOT door de contacten met de mensen. Het is ook vooral leuk om te zien dat kinderen iedere keer weer speelgoed uit komen zoeken en met een blij gezicht en speelgoed naar huis gaan. SOT is vooral belangrijk voor mensen die minder te besteden hebben, mensen die niet de plaats hebben om grote stukken het hele jaar door in huis te hebben. Ook voor opa's en oma's die toch speelgoed in huis willen voor hun kleinkinderen is de SOT een uitkomst.

tjoeketjoek-200-transp

Mijn naam is Vivian Smeets.

Omdat ik vrijwilligerswerk zocht, heb ik gereageerd op een vacature bij speel-o-theek Tjoe-ke-tjoek. Dit bleek voor mij een goede keuze. Dit vrijwilligerswerk vergt namelijk geen vaste wekelijkse avond. In roostervorm bepalen we wie wanneer uitleent en ook de andere voorkomende werkzaamheden worden onderling verdeeld. Dit wordt dan gedaan buiten de openingstijden van de speel-o-theek wanneer het onszelf het beste uitkomt.

foto Vivian

Het uitlenen van speelgoed is extra leuk als de kinderen zelf meekomen. Ondanks het feit, dat zij ongetwijfeld thuis het nodige speelgoed hebben liggen, zijn ze altijd weer enthousiast te kunnen kiezen uit zoveel speelgoed. Het klaarmaken voor de uitleen van het nieuwe speelgoed is ook een leuke klus. Ideeën voor de aanschaf zijn altijd welkom.

tjoeketjoek-200-transp

Ik ben Wendy den Dekker, geboren en getogen in Someren. Toen ik jong was, kwam ik altijd met mijn moeder bij de Speel-o-theek. Inmiddels ben ik zelf moeder en maken wij alweer geruime tijd dankbaar gebruik van de speelgoed uitleen.

Ik werk graag als vrijwilliger mee aan dit initiatief omdat ik het belangrijk vind dat kinderen de mogelijkheid krijgen om te spelen. Het mooie is dat de Speel-o-theek voor iedereen toegankelijk is; ouders, verzorgers, opa's en oma's enzovoorts. Omdat de kosten van een lidmaatschap minimaal zijn, kan iedereen er tercht.

Daarnaast is er toch niets mooier dan de blije en uitgelaten kindersnoetjes van de kids die naar de Speel-o-theek komen om iets leuks uit te zoeken waar ze thuis volop mee kunnen spelen!


tjoeketjoek-200-transp

 

tjoeketjoek-200-transp